Konspirationsteorier om Frimurarna

Konspirationsteorier verklighet eller dikt?

Jag tänker titta djupare på några konspirationsteorier, både gamla och nya. Tyvärr så finns det en hel del människor som går på dessa konspirationer. Det är ju kanske inte så konstigt när tidningar som Aftonbladet skriver om dessa teorier för att sälja lösnummer och Plus-kundsabonnemang!

Vi börjar med Frimurarna

 Frimurarna

”Frimurarna styr våra liv”

Konspirationsteoretiker: En illasinnad sekt

Få sällskap är omgärdade av så mycket mystik och så många myter som frimurarna.

Konspirationsteoretikerna hävdar att orden är en illasinnad sekt som i hemlighet kontrollerar världen – och därmed våra liv.

Men frimurarna själva bedyrar att de bara ägnar sig åt välgörenhet och personlig utveckling.

Tråkigt nog så har Aftonbladet undanhållit den roligaste myten av alla. -”Frimurarna äter barn!” fascinerande eller hur? Myten går tillbaks ända till ordens grundande i Sverige på slutet av 1700-talet och grundar sig att fattiga barn slutade att leka i rännstenen. De ”försvann”, alltså hade Frimurarna ätit upp dem. Redan i slutet av 1700-talet var människor fakta-resistenta. Sanningen var naturligtvis inte lika spännande. Frimurarna hade naturligtvis varken rövat bort eller ens tagit en endaste liten smakbit av några barn. Man hade helt enkelt satt barnen i skolan som en del av sitt välgörenhetsarbete. På så sätt försvann de från gatan.

Det vore i och för sig smidigt om det var så att Frimurarna i hemlighet kontrollerar världen. Då varje man i teorin skulle kunna bli medlem i Frimurarna så blir det lite svårt att förstå vem det är som styr och åt vilket håll. Konspirationspellejönsar och andra foliehattar brukar även tillskriva judarna kunskapen att styra världen. Borde det då inte rimligtvis bli en rejäl krock om herraväldet över planeten Tellus? Eller är det bara i foliehattarnas huvuden som det krockar?

 

Kommentera